12 ровят сделките на Сергей..


Спецзвено от 12 депутати ще рови за далавери при кабинета "Станишев". Те ще проверяват законосъобразността на разходите, назначенията и сделките, извършени в последната една година на предишната власт. Ще се изготви и списък със сделките, които ще бъдат проверявани. Предложението за създаването на комисията бе внесено в деловодството на парламента от 70 народни представители от Синята коалиция, ГЕРБ, "Атака" и РЗС.
Няма съмнение, че прокуратурата си е свършила работата, обясни Искра Фидосова от ГЕРБ. По думите й обаче депутатите имат право да направят свое разследване, паралелно на течащите по всички ведомства проверки.
Комисията "Станишев" ще работи два месеца. Всяка партия ще има по двама представители в нея.
Депутатите внесоха и друго предложение - за създаване на временна анкетна комисия за проверка на сигналите за опорочаване на изборите за Народно събрание. Мотивът са редицата сигнали за нарушения на вота, изпратени до районните избирателни комисии и до ЦИК, както и констатациите в докладите на международните наблюдатели от мисиите на ОССЕ и ПАСЕ. Предложението е и тази комисия да е от 12 депутати със срок на работа 2 месеца. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.