Бойко пак се изхвърли: Българите трябва да се държат здраво като кучетата! (аудио)

Кучетата ми са страхотни, но са точно като българите – здраво трябва да се държат. Това обобщение направи премиерът Бойко Борисов при визитата си в събота в Созопол, където се поклони пред мощите на Св. Йоан Кръстител.

При разговор с жена с красив лабрадор, която искаше да се снима с Борисов, той похвали кучето й, а тя неговите. Бари, ела тука да те снимаме с Бойко Борисов, подвикна млада жена на рижавия си лабрадор и го тикна в краката на премиера, цитира разговора бургаският сайт „Бесове“. Лабрадор, мноооо хубаво куче…, похвали го министър-председателят, докато галеше домашния любимец.

Жената му върна жеста: „И вашите са хубави, г-н Борисов“. Мойте са страхотни, но са точно като българите – здраво трябва да се държат, заключи пък Борисов. (В някои медии бе тиражирана малко по-различна реплика: „здраво трябва да се държат на каишка“, но това не се чува на видеото)

Черна духовитост и цинизъм е да се говори така, недоволства днес лидерът на ДСБ Иван Костов по повод сравнението на премиера.

„Ако в България живеят граждани, а не кучетата, за които говори Бойко Борисов, би трябвало моментално да го ометат от мястото, на което се намира, коментира депутатът от левицата Антон Кутев, цитиран от БГНЕС. Нетърпимо е това и не мога да си представя, че това може да премине „ей така“ в графата „той, симпатягата, е сбъркал нещо“, добави той.

Известно е, че кучетата на премиера са обгрижвани с много любов, така бих могла да тълкувам по обратен начин това, което каза премиерът, защити обаче Борисов пред БНР председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Институциите се отнасят с нужното уважение и любов към българските граждани, смята тя и добави, че не вижда защо трябва да коментира подобна фраза, още повече, че не била наясно в контекста, в която е казана.

„Аз съм убедена, че ние народните представители, дължим избора си на българските граждани. Всеки български гражданин има моето уважение“, добави Цачева.

Ние знаем, че премиерът обича кучетата, но и с това свое изказване явно е пред дилемата кого да избере – своите любимци или българите, каза за БГНЕС известната журналистка от БНР Лили Маринкова. Но нека си даде сметка, че постът на танцуващия с кучетата никой не може да му отнеме. Ние пък като останем без своите служби, ще си гледаме кученцата, това е нашата перспектива, коментира Маринкова.

От посещението на Борисов в Созопол „Бесове“ са уловили и други интересни фрази. След снимка с чужд турист премиерът му благодари с „Данке шойне!“

Млада майка с детенце, на около годинка, искаше да го снима в прегръдките на премиера. „Ама това сега ще писне. Ше го уплашиме…“, притесни се Борисов. Той се огледа и попита обкръжението си: „Има ли кой да хване това дете? Дянков, я снимай!“.

Момче и момиче се приближиха към него с фотоапарат в ръце. „Това гаджето ли е? Ако се жените – да ме поканите – ще дойда. Да не излъжеш момичето, ей. Че с тая снимкааа…Ще те преследвам“, пошегува се министър-председателят.

Накрая, преди да подкара правителствения джип, той помаха на всички, а те го аплодираха. „Да пипнете мощите, че началникът горе да помага“, посъветва той през отворения прозорец.

Днес премиерът заяви, че не е чувал за инициативата, която се провежда във Фейсбук, „Един ден без Бойко Борисов“. Той обаче веднага я определи като глупост, организирана от хора, на които е било платено. Премиерът обяви, че не се нуждае да бъде показван по телевизията. От днешното откриване на обновения участък на бул. „Ломско шосе“ той запази лентичка за лидера на БСП Сергей Станишев, „за да го дразни“.

Миналата седмица Станишев разказа виц, който наскоро чул: „Защо България вече няма отбор по художествена гимнастика? Защото министър-председателят Бойко Борисов е отрязал лентите на гимнастичките, с които се изпълняват съчетанията”.
АУДИО

dir.bg ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.