Избори в Турция - 12 юни 2011 г. - GENEL SECIM 2011

 "Аарец": Ердоган ще спечели изборитв в Турция с лекота

Анкара. Турция започна гласуване на парламентарни избори, на които се очаква премиерът Реджеп Тайип Ердоган да се върне на власт за трети пореден мандат, като дори е възможно партията му да спечели достатъчно мнозинство за внасяне на промени в конституцията, пише в-к „Аарец”.
Мюсюлманска демокрация и кандидат за членство в ЕС, Турция се превърна в икономическа сила и влиятелен играч на световната сцена след идването на власт на Партията на справедливостта и развитието на Ердоган през 2002 г.
Избирателните секции в страната с население 74 млн. души отвориха врати първо в Източна Турция, включително размирния кюрдски регион. Към момента няма данни за проблеми в протичането на вота.
Успехът на управлението на Ердоган се корени в създаването на процъфтяваща икономика и слагането на край на десетилетията на хаотични коалиции, военни преврати и провалени международни финансови спасителни планове.
При победа Ердоган ще търси промени в конституцията от 1982 г., създадена две години след военен преврат. Партията на премиера еволюира от някога забранени ислямистки движения. Според премиера новата конституция ще бъде основана на демократични и плуралистични принципи, които ще приближат Турция до стандартите на ЕС.
Избирателните секции ще приключат работа около 17:00 часа българско време, като първи предварителни резултати могат да бъдат оповестени още преди официалния край на изборния ден.

иаф ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.