Без хляб, ако нямаш здравни осигуровки!

Без бележка, че имаш платени здравни осигуровки няма да ти дадат хляб във фурните. Това е новата принудителна мярка, която управляващите обсъждат задълбочено вече цяла седмица.
Тази нова и безспорна формулировка, ще бъде разлепена по всички магазини и лавки. Хората без здравни осигуровки ще бъдат оставени на пост и вода, докато не ги платят. Това е абсурдно, читателю! Но някои от идеите на управляващите наистина вече граничат с абсурда. Като например лансираната от шефката на здравната парламентарна комисия Десислава Атанасова: който не си е платил здравните или пенсионните осигуровки, няма да получава лична карта, задграничен паспорт и шофьорска книжка.
Дамата иска да се докара на лидера си Бойко Борисов, който миналата седмица изохка и публично се възмути, че над 1,7 милиона нашенци не броят пари за здраве. Дори на премиера му хрумва тази немарливост да бъде криминализирана. Хайде, очаквайте нови бодри и свежи милион затворници!
Българинът се инати и не си плаща осигуровките. Ама и властта е запънала на моста и не мърда – ще го принудим, ще плаща като поп. Ако трябва и в обществените тоалетни да им бъде забранено да влизат без бележка, че се е издължил. Деси припява и взема дори още един тон над Бойко: обмисляло се гражданите и работодателите да бъдат лишени от всички държавни услуги, ако дължат пари за осигуровки.
 Властта забива инатливо в една посока – принудата.  И хаби огромна духовна енергия, вместо да я впрегне в откриването на спасителния механизъм – какво да се направи, за да има интерес българинът да си плаща осигуровките. Примери в света –дал Господ! Най-простият е –парите да са в твоя лична влогова книжка и да можеш да разполагаш с тях. Така трябва да бъде и със здравните, и с пенсионните осигуровки. А не както сега да потъват в общия кюп. Защото българинът сам е съчинил поговорката, че на общата работа петалата бързо се виждат. А „петалата” НОИ и НЗОК отдавна ръждясват навирени!
Автор: Боян Милев
Източник: Snews.bg
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.