КНСБ разпъва палатковия лагер пред Парламента

КНСБ ще издигне палатков лагер край Парламента, заради предложените промени в условията за пенсиониране. 
Измененията в Кодекса за социално осигуряване ще бъдат обсъдени днес на заседание на комисията по труда и социалната политика в Парламента.
Палатковият лагер е началото на протестната кампания на КНСБ, съобщава БНР. Синдикатът ще събира подписка с искане да се оттеглят одобрените от правителството промени в условията за пенсиониране.
Вицепрезидентът на КНСБ Пламен Димитров заяви: "КНСБ не е против продължаване на реформите в пенсионната система. Това, което ни се предлага като изменение на кодекса за социално осигуряване, е кърпеж, който опитва да стовари финансовите проблеми на системата като отнема правата на хората. Тази работа няма да стане."
Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов заяви, че е възможно да се променят някои от предложените текстове в кодекса за социално осигуряване. За предупреждението на синдикатите за протести министър Младенов коментира: "В цяла Европа има протести, така че мен не ме притесняват протестите, стига те да бъдат към нещо по-добро за държавата и за хората, които работят."
Промените предвиждат да се повиши плавно с три години стажът за пенсиониране и за мъжете и за жените. Стажът ще се повишава с 3 години от 2011 до 2013 и за военнослужещите и за служителите в МВР. Предвидено е плавно повишение с две години на възрастта за пенсиониране за хората, които работят при тежки условия на труд от 1 и 2 категория.
КНСБ и КТ "Подкрепа" настояват проблемът с дефицита на НОИ да се реши чрез мерки за повишаване на приходите в системата като се увеличи размера на осигуровката за пенсия и събираемостта.
Днес КНСБ отваря траурен кът с книга за съболезнования от 10 часа във фоайето на централата на синдиката на площад "Македония" в столицата, по повод кончината на председателя на синдиката Желязко Христов.Опелото и погребението ще бъдат утре от 10.00 часа в църквата на родното му село Рогош. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.