Половината българи нямат грам доверие на прокуратурата

Почти половината от българите не одобряват дейността на прокуратурата, сочи изследване на асоциацията "Прозрачност без граници", огласено днес.

Анализаторите обаче твърдят, че този резултат е подобрение в резултата, тъй като през 2009 г. подобен отговор са дали около 10 на сто повече от анкетираните.
Изследването показва, че има промяна в обществените нагласи по отношение на корупцията. От 55 на сто през миналата година при 61,3 на сто от запитаните е нараснал процентът на тези, които смятат, че има истинска обществена нетърпимост към корупцията.
Нищожни 10 на сто от анкетираните са на позицията, че прокуратурата може да разчита на висока обществена защита за борбата с корупцията.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.