Пак разстреляха бизнесмен! този път край Костенец!

Застрелян бе Стефан Матрачийски бе застрелян снощи в района на село Горна Василица, което се намира на няколко километра от Костенец.
Полицията издирва извършителя на престъплението - 58-годишния Атанас Стоянов. Продължават претърсванията и обиските.
Убийството е станало около 23 часа след свада между бизнесмена и Стоянов, при която той вади пистолет и прострелва в сърцето Матрачийски. Мъжът умира на място преди очите на млада жена, която го е придружавала.

Веднага след убийството Атанас Стоянов се качва в колата на жертвата - джип "Лексус", и заедно със свидетелката тръгва към дома си в Костенец, съобщи bTV. В къщата си убиецът заключва младата жена в една от стаите. Разказва на съпругата и сина си какво е направил, взима още патрони от сейфа си и избягва с колата на убития. На метри от къщата обаче пука гума, изоставя автомобила и бяга в неизвестна посока. Атанас Стоянов доскоро е бил един от най-състоятелните хора в града, но загубил голяма част от имуществото си.

Похитената жена е освободена невредима, но е в шок. Намерен е и изоставеният от убиеца джип. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов уточни, че органите на реда правят всичко възможно, за да бъде локализиран и задържан извършителят на тежкото престъпление. Той уточни, че убитият Стефан Матрочийски е извършвал бизнес дейности в региона.

Голяма част от града е блокирана, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР – София, Нели Иванова. Полицаи от районните полицейски управления в Костенец, Ихтиман, Самоков, Елин Пелин са изпратени в района. В издирването е включен специален отряд за борба с тероризма, привлечени са и полицейски екипи от жандармерията, както и екипи със следови кучета.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.