ДАНС нищи връзката на Яне с Хамстера

В агенцията имало данни, че единият от “Наглите” купувал гласове за РЗС

СНИМКА БOЙКО КИЧУКОВ
Яне Янев (в средата) бе обвинен, че е получил купени гласове от Хамстера.
.
Депутатът от ГЕРБ Иван Петров: Експертите му може да са потулили информацията
- Г-н Петров, Яне Янев вече веднъж е разследван за купуване на гласове, ще поискате ли от ДАНС да видите какво се съдържа по този повод там?
- Ще поискаме със сигурност, защото може нещо да е потулено, като се има предвид, че двама бивши висши служители на ДАНС са негови парламентарни експерти.
- Кога ще стане това?
- Имаме последни заседания тези два дни, затова се опасявам, че искането ще се падне да извърши новият председател на комисията ни Волен Сидеров след Нова година.
- Още сега ще поставите въпроса, така ли?
- Да, ще разговарям с колегите. Освен това знаете, че по закон не може да получим информация за нещо, което се разследва в момента. Но ако данните са събрани по друг повод, който е приключил, ще ги изискаме незабавно.
.
Наглия авер с червен политик
  
Един от тарторите на групата за отвличания на Наглите Антон Петров - Хамстера има топли връзки с червения депутат в 36-ото народно събрание Захари Захариев. Става въпрос за фирмата ВАЗ-07. Тя е основана през 2007 г. от Хамстера, Захариев и Чавдар Василев. В средата на миналата година фирмата закупува чрез търг от Столичната агенция за приватизация терен (5506 кв.м) и постройки в кв. Горубляне. Цената е близо 1,7 млн. лв.
Пред „Монитор" Захариев заяви обаче, че не е съдружник с Петров. „Партньори сме само в едно събирателно дружество. То беше създадено, за да се купи терен. Петров има 30% от терена. Това е всичко. Нямаме общ бизнес", обясни Захариев и добави, че се е виждал с Хамстера 5-6 пъти. Той му бил представен като вицепрезидент на застрахователното дружество „Лев инс" и затова ексдепутатът решил, че е сериозен човек.
Захариев не можел да си обясни как Хамстера е попаднал зад решетките заедно с групата за отвличания. „Не ми го побира главата, но това е страна на абсурдите. Човекът има пари. Няма логика да извършва отвличания", обясни още червеният политик.
Проверка в ДАКСИ показва, че Петров е бизнес партньор с Веселин Нинов, който е дългогодишен управител на "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ). Фирмата е собственост на МВР и изработва регистрационните табели за колите и осигурява превозни средства за министерството.
Нинов и Хамстера били членове на управителния съвет на фирмата "Галилей.БГ", където работели заедно с щефа на "С Експрес Груп" (Такси-С-Експрес 1280) Веселин Маринов. В същата фирма фигурирали Павел Николов и Станислаас Геенс, който пък е шеф на УС  на "Лев корпорация" АД.
"Лев корпорация" и АС БГ ЕООД държат почти половината акции от застрахователната компания "Лев инс" АД, която първа у нас започна да предлага застраховка за отвличане.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.