От днес в пунктовете на Българския червен кръст в страната започва раздаването на хранителни продукти на възрастните хора. Акцията е част Програмата за разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз и ще продължи до 8 септември.
Ще бъдат разпределяни ориз, брашно, захар, макарони, спагети и бисквити, като всеки от правоимащите бенефициенти ще получи общо по 16 кг и 400 гр. продукти.
Право да получат подпомагане по тази програма имат хората, които са получили енергийни помощи за отоплителния сезон 2009 -2010 г. и са включени в списъците, които Агенцията по социално подмогане е предоставила на БЧК.
8415 души имат право на подпомагане в Сливенска област. След разпределянето на първия транш през юли, от БЧК се оплакаха, че кметовете на населени места не съдействат и дори не се появяват на работните си места при раздаването на помощите. Очаква се те да подпомогнат кампанията в Сливенско при следващите траншове.
При раздаването на първите хранителни продукти в Сливенско тази година, от правото си не са се възползвали 800 души. Те могат да получат полагащите им се продукти при третия транш през октомври./bnr.bg
Ще бъдат разпределяни ориз, брашно, захар, макарони, спагети и бисквити, като всеки от правоимащите бенефициенти ще получи общо по 16 кг и 400 гр. продукти.
Право да получат подпомагане по тази програма имат хората, които са получили енергийни помощи за отоплителния сезон 2009 -2010 г. и са включени в списъците, които Агенцията по социално подмогане е предоставила на БЧК.
8415 души имат право на подпомагане в Сливенска област. След разпределянето на първия транш през юли, от БЧК се оплакаха, че кметовете на населени места не съдействат и дори не се появяват на работните си места при раздаването на помощите. Очаква се те да подпомогнат кампанията в Сливенско при следващите траншове.
При раздаването на първите хранителни продукти в Сливенско тази година, от правото си не са се възползвали 800 души. Те могат да получат полагащите им се продукти при третия транш през октомври./bnr.bg
0 коментара:
Публикуване на коментар