Бойко Борисов: Разликата между мен и Станишев е 1 милиард лева

"Разликата между пожарникаря от Банкя и социалистически храненици, изпращани в чужбина с държавни пари, е 1 милиард лева, спестени от джоба на българските данъкоплатци." Така премиерът Бойко Борисов коментира критиките за неговото управление отправени от предшественика му Сергей Станишев по време на първата копка на строителството на участъка от Нова Загора до Ямбол на магистрала "Тракия".

Премиерът обясни, че проектът за концесия на магистралата на тройната коалиция е предвиждал да струва 550 млн. евро, или 1.1 млрд. лева. Сега за него от държавния бюджет са заделени само 100 млн. лева, а останалите се осигуряват по оперативна програма "Транспорт", която се финансира с европейски средства, посочи Борисов. "Това е разликата между мен и Станишев - 1 млрд. лева", допълни Борисов.

"Грях е да минем през неожънатите ниви. Никой не е по-голям от хляба." Така премиерът отговори на въпроса защо се е забавило началото на изграждането на отсечката. Борисов обеща, че ще има строг контрол върху сроковете и качеството на строителството.

Постигнато е споразумение с изпълнителите - гръцката компания "Актор", забавянето да бъде наваксано и отсечката да бъде построена дори два месеца предсрочно, каза премиерът. По думите му магистралният участък ще бъде пуснат на 1 юни 2012 г. вместо на 1 август. За тези два месеца ще бъдат спасени 200 човешки живота, посочи премиерът.

Досега предишните правителства строяха по 11 км магистрали годишно, ние правим по 65 км, похвали се министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев.
Ще завършим обекта качествено и в срок, обеща Димитриус Куртас, изпълнителен директор на "Актор". Гръцката компания спечели търга с цена от 111.2 млн. лв. без ДДС. За качеството на строителството отговаря българското обединение "Т7/СНИК". ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.