Днес е Световният ден на околната среда

envi2Днес е Световният ден на околната среда, който се чества от 1973 г. Тази година той е посветен на опазването на световното биоразнообразие и екосистеми, информира БНР.

В София Световният ден на околната среда ще бъде отбелязан с празник в Южния парк, който започна в 10.30 часа. Събитието е част от националната информационна кампания на екоминистерството под надслов "Обичам природата - и аз участвам". Под това мото ще се състоят разнообразни инициативи в цялата страна.
Доклад на международната организация за защита на журналистите "Репортери без граници", разпространен по случай международния ден за опазване на околната среда, констатира, че отразяването на темата за индустриалното замърсяване на природата и изсичането на горите е опасно за журналистите в много страни по света.
Организацията "Репортери без граници" е събрала данни за посегателства срещу журналисти в Аржентина, Салвадор, Габон, Индия, Азербайджан, Китай и Мароко.
Авторите изтъкват, че зад повечето атаки и заплахи стоят големи корпорации, криминални групировки или правителствени служители, които получават подкупи от компаниите в минната и дърводобивната индустрия. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.