Лъчезар Филипов: Извънземните са навсякъде около нас..

Получих имейл с нова информация по странния случай на Лъчезар Филипов, пише Тим Броснан в търсачката за блогове Technorati. Авторът припомня публикации от ноември 2009 на лондонските Daily Telegraph и Daily Mail, в които се говори за това че Филипов, заместник-директор на Института за космически изследвания към БАН е съобщил, че "извънземни се намират навсякъде около нас, и ни наблюдават постоянно".

Лъчезар Филипов твърди, че той и екип учени от БАН са интервюирали няколко извънземни (не се съобщава по какъв начин) и че отговорите на техните въпроси били записани в житните кръгове. Според друго британско издание, Telegraph, академията издала доклад за тези случаи, но той трябва да се потърси онлайн. Намиращ се във Финикс радиоводещ за паранормалното Кевин Смит съобщава, че се свързал с Филипов по телефона малко след публикуването на статиите и българинът се съгласил да даде интервю, заявявайки, че е негов "дълг" да направи публични откритията на неговия екип.

Тогава, казва Смит, добрият доктор спря да отговаря на мобилния си телефон. Изминаха дни на радиомълчание преди хърватски новинарски екип да получи разрешение да интервюира Филипов в лобито на сградата на БАН в София. Но 19-минутното интервю не е било използвано понеже, според журналистите, Филипов бил "в нетрезво състояние". Смит заявява, че се сдобил с видеокопие на интервюто, което съдържало много близки планове на лицето на Филипов и, според мнението на Смит, Филипов страдал от лишаване от сън. Бивш международен полицай, Смит казва, че Филипов не е показал признаци за синдром, винаги съпътстващ алкохолното опиянение. Той също така отбелязва, че лишаването от сън е любимо средство на разпуснатата, но все още активна Държавна сигурност.

Така че, какво се е случило? Дали Българската академия на науките е установила диалог с извънземните? Дали нейният заместник-директор е мошеник, съобщавайки пред медиите, че тази комуникация се е случила? И дали българското КГБ, в опит да го дискредитира, е "подготвило" заместник-директора за неговото интервю с хърватския новинарски екип?

Халюцинация е друга възможност, разбира се, според Тим Броснан. По отношение на последната възможност изникват следните въпроси, смята авторът на текста. "Кой кого мами. И защо?" The Telegraph се позовава на неотдавнашен "разгорещен дебат" около "ролята, правдоподобността и реформирането на БАН, така че може би съобщението на Филипов е единствено странно и дълбоко подвеждащ рекламен трик. Имейлът, който получих днес от Смит потвърждава, че той е изгледал "цялото 19-минутно видео на опита за интервю на хърватския новинарски екип след като Филипов е бил обработван около 10 дни". "Това видео", според Смит, никога не е било излъчвано от тях, но е най-поучително.

Репортерът пита отново и отново дали извънземните общуват с нас и Филипов накрая заявява: "Това е информацията, която, ако ви я кажа, те ще ме убият".

БГНЕС припомня, че в края на миналата година британски медии коментираха с ирония сензационното изявление на зам.-директора на Института за космически изследвания към БАН Лъчезар Филипов, че той и колегите му работели по разгадаването на символи, съобщавани им от извънземните. "На Земята тази страна е известна с евтините ски писти, черноморските курорти и гордата си славянска култура. По всичко личи обаче, че славата на България се простира извън нашата планета", писа лондонският Меtro.

Коментирайки съобщението, че нашите учени анализирали 150 житни кръга, появили се в различни точки на света, които кръгове съдържали отговори на въпросите, зададени на космическите пришълци, изданието пита: "Един от тези въпроси трябваше да бъде: "А не се ли сетихте първо да се свържете с НАСА?".

Историята беше отразена подробно и от Daily Telegraph и Daily Mail, припомня БГНЕС. ......................

1 коментара:

диня каза...

от ПЕТРИЧ ВИ пиша всеки ден с GSM си рано сутрин в определено време минават НЛО последователни едно по друго . Може да се видят и три заедно те са бели на цвят без пушек да отделят. Имам доста записи от о6о72010г. - 18072010г.Ако искате мога да ВИ ги изпратя някой за анализ.НЕ ве лъжа просто е невероятно да ги гледаш всеки ден как минават жалко че намам видеокамера. Но смятам в скоро време да си купя за да ги заснемам по отблизо. ИМАМ към 30 записа нь GSM.

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.