Броят всяка слива в казаните за ракия !

Строг контрол в селските казани за домашна ракия въвежда Агенция "Митници".

Преди да се свари ракията, ще трябва да се попълни справка-декларация. В нея трябва да се запише името на човека, който вари ракия, както и количеството предадени ферментирали материали от грозде или плодове. Това гласят промени в правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове, които са подготвени от Министерството на финансите. В декларацията, всеки който вари ракия, трябва да се подпише, че за материал се използват плодове собствено производство. Едно копие от декларацията отговорникът на казана трябва да предаде на митницата.

С промените в правилника се определят и новите изисквания, на които трябва да отговарят търговците на цигари, за да получат разрешение за работа от Агенция "Митници". Те трябва да са регистрирани по ДДС и да не са правили сериозни нарушения на данъчните закони. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.