Доживотен затвор за ученика касапин..


1 милион лева обезщетение за родителите на жертвата

На доживотен затвор беше осъден 20-годишният Николай Арабаджиев от СГС. Арабаджиев беше на подсъдимата скамейка заради зверското убийство на съученика си Атанас Атанасов. Атанас беше убит на 19 май 2008 г., а ден по-късно в контейнера за смет в три чувала бяха намерени човешки останки. Тогава Арабаджиев си призна и показа местност във Витоша, където бяха заровени главата, ръцете и гръдната кост на жертвата. Магистратите признаха Арабаджиев за виновен за това, че в жилището на баба си е нанесъл 14 прободни рани в гръдния кош на жертвата и още 4 в кръста и черния дроб на съученика си. След това разчленил тялото с трион, ножица и кама. Деянието е извършено по особено мъчителен за жертвата начин с особена жестокост, каза в присъдата си съдия Николай Младенов.

Съдът прие гражданските искове на двамата родители на убитото момче. Арабджиев ще трябва да даде общо 1 милион лева обезщетение на близките на Атанас. Преди съдът да вземе решението си от прокуратурата поискаха 20 години затвор за младежа. Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

"Тази присъда очаквахме и мислим, че ще бъде потвърдена на горна съдебна инстанция", казаха близките на Атанас. "Съдията наруши закона. Ние правихме искане за отвод на съдебния състав, но не беше прието", каза защитникът на Арабаджиев адвокат Марин Марковски. По думите му съдията е потъпкал закона, като отказал съкратено съдебно следствие, което щеше да бъде гаранция за присъда под минимума, т.е. 15 години. Арабаджиев е бил жертва на груби хомосексуални издевателства, добяви адвокат Марковски.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.