Във финансовото ведомство раздавали допълнителни премии ..ех,Дянков..




След като правителството подчерта, че пари за добавки няма, днес стана известно, че във финансовото министерство някои служители все пак са получили повече от една заплата - по личното разпореждане на финансовия министър Симеон Дянков. 

Решението на министъра нямаше да стане публично, ако в bTV Новините не бяхме сигнализирани от служител в държавната администрация.
Пресцентърът на финансовото министерство не знаеше за това решение на министър Дянков. След нашето запитване и направена нарочна проверка пресцентърът разкри, че става въпрос за 12 експерти, които са получили "целеви награди". Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков обясни, че наградите са разпоредени още в началото на декември. 

Симеон Дянков: Това са за служители в бюджетните ни дирекции които се справиха много добре с бюджета по време знаете че това е първата година в която бюджета се прие и постановлението за бюджета вчера всъщност мина през МС. Това са главно младши експерти и експерти, които работиха денонощно особено ноември и началото на декември, за да можем да го вкараме бюджета в НС на време. Около 10-12 души са това, заслужават. Нито аз, нито зам.министрите, няма въобще управляващи директори, началници отдели, зам.министри и министри не са част от това.
Репортер: Вчера, обаче, вие отказахте на магистратите, т.е. обяснихте, че пари няма. Не ви ли притеснява, че се създава конфронтация така?
Симеон Дянков: Това са 10-12 човека младши експерти, които са работили денонощно и са свършили определена работа. Парите са няколко хиляди за тези 10-12 човека общо.
Министърът така и не уточни точно какъв е размерът на "целевите награди за всеки един експерт". От пресцентъра разкриха само, че заплатата на началник на отдел в министерството според стажа достига до 600 лева, а на директор на дирекция до 900 лева. Министър Дянков отклони въпроса дали премиерът знае за това негово решение.


focus-news.net

......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.