Една минимална работна заплата глоба ще плащаме, ако караме твърде бързо


Една минимална работна заплата глоба да плащат шофьорите, които карат с 20 до 50 км/ч над допустимото. Това е една от идеите за промени в Закона за движението по пътищата, обсъждани на междуведомствен съвет в МВР, съобщи Дарик.

Целта на мярката е да намалеят случаите на шофиране с превишена скорост, а като следствие от това и катастрофите. "В Закона за движението по пътищата (ЗДП) за нарушение на скоростта са фиксирани определени глоби.

Те са завишени в Закона за изменение и допълнение на ЗДП, но тук беше предложено за тези нарушения, за които в момента има лишаване от правото за управление на моторно превозно средство, това са нарушенията над 20 км до 50 км, да се добави и минимална работна заплата", обясни комисар Алекси Стратиев от КАТ.

Обсъжда се и увеличаването на глобите за каране в нетрезво състояние и при неправоспособност. На междуведомствения съвет е била коментирана идеята да се осигури наблюдение на трафика с повече технически средства, като по този начин се избегне прекият контакт на пътните полицаи с шофьора.

Заради това е създадена и система за електронно плащане на глоби, като след 1 януари ще стартира подобна система и в Националната агенция по приходите (НАП).

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че парите от събраните глоби трябва да отиват за поддръжка на пътищата у нас и за обучения на подрастващите в правилно поведение по пътищата. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.