250 лева за бърз паспорт..


Личните карти поскъпват двойно


СОФИЯ. Личните карти, паспорти и шофьорски книжки поскъпват от март. Причината е, че някои от новите тескерета ще са с биометрични данни. За сметка на това ще ни снимат без пари в районните управления на МВР.
Досега за издаване на лична карта до 30 дни плащахме 10 лева, но от март ще броим двайсетачка. Поръчката за 3 дни ще стане 40 лева, при 20 в момента, а експресната за 8 часа ще ни струва 100 лева. Досега цената бе 50 лв.
Новите паспорти ще са и с пръстови отпечатъци.  Най-скъпо ще излезе, ако искаме експресна поръчка. Тогава ще платим 250 лева, при 225 сега. Заявката за един месец ще излезе 50 лева, а тази, която трябва да се изпълни до 3 дни - около 100 лв. Досега стандартната бе 45 лева, а тридневната - 90.
Шофьорските книжки също поскъпват. Сега, за да ни издадат документ за шофиране, броим между 18 и 36 лева. Напролет ще трябва да бръкнем по-дълбоко в джобовете си, защото цените скачат от 25 до 125 лева.
Както "Стандарт" писа, срокът за личните документи, които изтичат през 2010 г., се удължава с 6 месеца. Със старите паспорти и лични карти обаче няма да може да се пътува в чужбина. Заявления за нови ще се подават в районните управления, а за хората с увреждания са предвидени 80 мобилни екипа, които ще взимат данните на хората от домовете им. /АСН
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.