Свалиха обвинената в корупция Масларова от шефски пост в парламентаС 14 гласа "за", 5 "против" и без "въздържали се" депутатите от парламентарната комисия по труда и социалната политика подкрепиха предложението за освобождаването на Емилия Масларова като неин председател.

В началото на месеца Масларова връчи заявление да бъде свален имунитетът й, след като главният прокурор поиска това, за да започне наказателно преследване срещу нея за престъпления по служба. След това от Синята коалиция настояха тя да бъде свалена от поста председател на социалната комисия.

"Не е морално народен представител, за който прокуратурата твърди, че има основания за обвинения в корупция, да бъде председател на парламентарна комисия", аргументира се тогава Иван Костов. От левицата контрираха, че е минало времето, когато той раздавал присъди в България.

Преди гласуването днес Масларова напусна заседанието, предаде БТА. Тя обаче заяви, че не се чувства неморален човек и е направила своята морална стъпка пред парламентарната група на Коалиция за България.

Мотивите за искането на депутатите да бъде освободена бяха цитирани от депутатката от ГЕРБ Геновева Алексиева. Към настоящия момент разследващите органи са установили достатъчно доказателства за извършено престъпление от страна на бившия министър на труда и социалната политика и тези действия не могат да се обяснят като случайност, недоглеждане или липса на познания по Закона за обществените поръчки, заяви Алексиева и уточни, че от това има значителни вредни последици от близо 10 млн. лева.

В отговор на журналистически въпроси дали Масларова ще бъде върната като председател, ако се докаже, че няма вина по посочените от прокуратурата мотиви за снемане на депутатския имунитет, Геновева Алексиева каза, че всеки човек трябва да може да признава грешките си.

Бившият социален министър е обвинена за нанесени материални щети за 9 806 000 лева, отпуснати по обществена поръчка за ремонта на Социалния център в Стара Загора. В средата на август ревизори установиха, че за довършването на сградата там са похарчени по 2473 лв. на кв.м. Усвоени са общо 18,8 млн. лв., от които 10 млн. от излишъка за 2007 г., показа проверката на разследващите. Обвинението срещу Емилия Масларова предвижда от 1 до 8 г. затвор, съобщава dnes.dir.bg. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.