София се вписа в историята на най-доходоносното за солов изпълнител турне "Sticky & Sweet"

Грандиозното шоу, с което Кралицата на поп музиката Мадона зарадва феновете си в София, е част от турне, което счупи множество рекорди по приходи и по скорост на продадените билети, но и по време на което Мадона беше щедра на посвещения, поздрави и послания, се припомня в официалния интернет сайт на певицата.

Турнето "Sticky & Sweet", което е осмото в кариерата на Мадона и което съпътства 11-ия й студиен албум "Hard Candy", през изминалата 2008 г. донесе на Кралицата на поп музиката приходи от 280 милиона долара. По този начин Мадона подобри рекорда си, който постави с турнето си "Confession Tour", чиито концерти й донесоха 194,7 милиона долара. Така Кралицата на попа се превърна в соловия изпълнител, който е спечелил най-много пари от турне.

Заради рекордните печалби от турнето "Sticky & Sweet" през 2008 г. Мадона оглави класацията на сп. "Форбс" за най-печеливш изпълнител и беше поставена на първо място и в класацията на сп. "Билборд" за годишните приходи на музикантите. През 2008 г. концертите на Мадона от турнето "Sticky and Sweet", състояли се на "Стад дьо Франс" в Париж, на стадиона "Уембли" в Лондон и в "Медисън скуеър гардън" в Ню Йорк, бяха поставени на 3, 13 и 15 място в класацията на сп. "Билборд" за най-доходоносните концерти за солов изпълнител през 2008 г. На 11 септември 2008 г. Мадона пя на "Уембли" пред множество от 74 000 души и спечели над 12 милиона долара от този концерт. Така тя счупи рекордите за приходи от концерт, състоял се някога на този стадион. Концертът й в Цюрих на 30 август 2008 г. беше гледан от 72 000 фенове, което беше най-голямата аудитория на концерт в Швейцария. Билетите за 80 000-те места за концерта на Мадона на "Стад дьо Франс" на 30 септември 2008 г. пък се продадоха за 10 дни. Във Ванкувър 50 000-те билета за шоуто на Мадона на 30 октомври 2008 г. се продадоха за 29 минути. Билетите за двата концерта на Мадона в Мексико, състояли се на 29 и 30 ноември 2008 г. се продадоха за по-малко от 3 часа. Концертът на Кралицата на попа на плаж в Черна гора миналата година беше гледан от почти 70 000 души - най-голямата аудитория за подобна проява в бившата югославска република. През 2008 г. Мадона счупи с концерта си на 27 септември в Атина рекорда за най-успешно шоу на солов изпълнител. Тогава концертът на Олимпийския стадион в Атина беше гледан на живо от над 75 000 фенове на Мадона.

Заради огромния успех на турнето "Sticky and Sweet", Мадона го удължи и през 2009 г. и включи в него такива етапи като София, където тя никога не беше пяла. Серията от концерти от удълженото турне на певицата ще приключи с изяви в Израел на 1 и 2 септември в парка "Яркон" в Тел Авив.

Първоначално Кралицата на попа планираше да приключи турнето си "Sticky and Sweet" само с един концерт в Тел Авив, този на 1 септември. След като бяха продадени 55 000 билета за него, тя добави втората дата - 2 септември. Във варианта си от 2009 г. турнето се отличава от варианта си от 2008 г. Промени имаше в списъка с изпълнените от певицата песни и в постановката към изпълненията, но иначе концертите запазват разделението от 4 тематични части. След кончината на Майкъл Джексън Мадона редовно включва в концертите си песен, в която отдава почит на творчеството на колегата си. Това се случва по време на изпълнението на хита на Мадона "Holiday". В него са включени елементи от новото парче на Мадона "Celebration" и от първия й сингъл "Everybody", както и мотиви от три парчета на Майкъл Джексън. На фона на цялата тази композиция на сцената излиза един от танцьорите на Мадона - Кенто, който танцува, облечен с дрехи, които Джако имаше навика да носи на концертните си изяви. Танцът, който Кенто изпълнява, имитира специфичния танцувален стил на Джексън.

По време на концертите си от турнето "Sticky and Sweet" Мадона обаче е отдавала почит и на други личности. Така например по време на концерта й на стадиона "Петко парк" в Сан Диего на 4 ноември миналата година Кралицата на попа поздрави Барак Обама за историческата му победа на президентските избори в САЩ. Преди това, на концерта си на 6 септември 2008 г. на Олимпийския стадион в Рим Мадона посвети песента си "Like a Virgin" на папа Бенедикт Шестнайсети, като каза: "Посвещавам това парче на папата, защото знам, че той ме обича. Аз съм дете на Бога!". Ватикана така и не направи тогава коментар относно този поздрав.

По време на концерта си на 11 октомври 2008 г. в "Медисън скуеър гардън" в Ню Йорк Мадона посвети парчето си "You Must Love Me" на дъщеря си Лурдес, която тогава навърши 12 години. Същото се случи и на 11 август 2009 г. по време на концерта на Мадона в Копенхаген, в Дания. Преди да изпее същото парче, Мадона и 46 000 нейни фенове изпяха песента "Честит рожден ден" за сина на Кралицата на попа - Роко, който тогава навърши 9 годинки.

Единственото нещастие, съпътствало турнето на Мадона, беше трагедията разиграла се в Марсилия преди концерта й на 19 юли тази година. Сцената, която работници монтираха на стадиона "Велодром" в Марсилия, рухна и уби двама души, а рани 8 други. Мадона посети близките на убитите работници и отмени концерта си.

По време на концерта си в Букурещ преди броени дни певицата пък отправи призив срещу дискриминацията на ромите и си навлече неодобрението на публиката.

БТА

......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.