Пътници чакаха осем часа полет на Летище София...


Десетки пътници на нискотарифна авиокомпания чакаха близо осем часа на Летище София да дойде самолет да ги превози до Братислава и Виена. От служба "Полетна информация" казаха, че машината е забавена заради неуредени плащания на словашката компания "Скай Юръп" с чуждите летища, съобщи бТВ.

Самолетът на "Скай Юръп" дойде осем часа по-късно да превози пътниците до Братислава и Виена. За разлика от софийското, летището във Виена още в началото на август предупреди че "Скай Юръп" имат сериозни затруднения и големи дългове. Те дори посъветваха публично пасажерите, ако пътуването им е неотложно да предвидят алтернативни маршрути и превозвачи.

Европейските директиви задължават всички авиокомпании при закъснения над пет часа да осигуряват на пътниците храна, а ако това се случва нощно време, да ги настаняват в хотел. Всеки има право и на два безплатни телефонни разговора. Дори и при такова закъснение авиокомпанията не дължи парична компенсация, но пътниците имат право да се откажат от пътуването и да си получат обратно платените пари за самолетния билет. Днес нито едно от тези права на пасажерите не е било изпълнено.

......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.