Кафене в Япония предлага на клиентите си гушкане на зайци..


Централният японски град Нагоя може да се похвали с уникално кафене, където изнервените и забързани японци намират успокоение. Заведението се казва "Зайците и кафето" и - както подсказва името му – в него всичко е с формата на заек, като важна подробност е, че в менюто няма заешко месо. Но това не е всичко. Японците, които имат домашен любимец заек, могат спокойно да го доведат със себе си. Четирикраките животни могат спокойно да се разхождат в помещението и да се радват на ласките и на другите клиенти.

"Зайците са различни от котките и кучетата, тъй като буквално са меки като памук. На мен ми действа много успокоително, когато ги галя" - сподели един от клиентите.

Необичайното кафене е част от най-новата мода в Япония – заведения, които предлагат на клиентите си компанията на различни домашни животни. Явлението, според социолози, е предизвикано от факта, че повечето апартаменти в страната са много малки, а и на много места сградите са забранени за домашни любимци. Въпреки че на редица места в Япония се появиха кафенета за любителите на котки и кучета, заведението в Нагоя е първото за зайци. Там клиентите плащат по 1 долар за минута гушкане на един от 18-те заека, които собствениците на кафенето отглеждат./tvevropa.com ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.