Офицерски боб в супник за 3 бона..


ПИР ПО ВРЕМЕ НА ...КРИЗА..

Офицерската чорба се сервира в супник за 3 бона, а салатата на военните се приготвя с резачка за 8750 лева. Столовата в сградата на Министерството на отбраната достойно може да конкурира гвардейския офицерски клуб от времето на руския император Николай Втори. В това се убеди с очите си премиерът Бойко Борисов. Визитата на министър-председателя във военното ведомство предизвика суетня и суматоха. Военни полицаи бдяха за реда на всеки 5 метра, а развълнувани служители надничаха от стаите и шушукаха по ъглите.
"Дайте да видя този толкова известен вече ресторант. Това ли е маса 1500 лв.?", бяха първите думи на премиера, който влезе в кухнята на ведомството, придружен от военния министър Николай Младенов. Двамата дори влязоха и в една от огромните хладилни камери, която е купена за 80 бона.
"Щях да се зарадвам на ремонта и лукса, в който се хранят военните, ако не знаех на какъв хал е ведомството. 50 млн. са само неразплатените дългове към доставчици, като до края на годината сумата ще набъбне до 250 млн.", коментира Борисов. "Едва смогваме да съберем пари за заплати", допълни военният министър.
Около 3 млн. лв. струва ремонтът на столовата, поясни Младенов. Военните са си купили например сапуниера за 400 лева. Тоалетната си хартия държат върху поставка за 200 лв., а салатите си режат с ренде за 8750 лева. Вместо в баки, традиционният армейски боб се сервира в супници по 3250 лева парчето. Впечатляваща е цената на хладилните камери в стола. Те са общо шест, за всяка от които са броени по 80 бона. Печените ястия пък цвърчат в конвекторна фурна за 63 000 лв. Наказанието да белиш картофи в кухнята пък би се превърнало в удоволствие за всеки редови войник. Защото ще се прави с картофобелачка за 2750 лева. Само вилиците, лъжиците и чиниите струват 30 000 лева. Те са купени с отделна обществена поръчка.
"Столовата наистина е скъпа, но ще си я ползваме. Защото не можем да оставим хората гладни", отсече военният шеф Николай Младенов.
Ангел Богданов

Цената на лукса


Маса, малка ............................................. 900 лв.
Маса, голяма ............................................ 1175 лв.
Стол - 152 бр. .......................................... 200 лв.
Поставка за хартия, лукс ...................... 200 лв.
Поставка за течен сапун ....................... 400 лв.
Поставка за сапун, малка ..................... 300 лв.
Хладилна камера 6 бр. ............... по 80 000 лв.
Конвекторна фурна ........................... 63 000 лв.
Фритюрник .............................................. 3250 лв.
Картофобелачка ..................................... 2700 лв.
Зеленчукорезна машина ...................... 8750 лв.
Отоплител за супа (супник) 10 л ....... 3250 лв.
Електронна везна .............................. 18 625 лв.
Тестомелачка ......................................... 5500 лв.
Яйцеразбивачка миксер ...................... 1025 лв.
Хладилен шкаф - 6 бр. .................... по 8000 лв.
Паравани от инокс ............................. по 900 лв. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.