Шок и ужас! Гърция ни предаде втори гастарбайтер - жив скелет

55-годишен българин, тежащ около 50 кила, е приет в болницата в Благоевград в много тежко състояние, предаден ни вчера от гръцките гранични власти, съобщава БГНЕС. Вчера след обяд Коста Георгиев Спиров от град Котел е предаден от гръцките гранични власти на нашите на ГКПП "Илинден-Ексохи" край Гоце Делчев. Приет е в МБАЛ-Благоевград към полунощ.
Случаят с 55-годишния Коста Спиров наподобява този с Кадир Мехмед от с. Голяма вода, Разградско, предаден ни на същия граничен пункт на 3 август 2011 година.
Коста е лежал в гръцка болница със счупена тазобедрена става на десния крак. Опериран е и му е поставена стабилизираща шина на крака. При предаването на Спиров, гръцките гранични власти са предали епикриза на гръцки език.
С линейка около 50-килограмовия мъж е транспортиран до Спешно-приемно отделение на болницата без стотинка в джоба. Транспортиралият го от Г. Делчев до Благоевград медицински екип са нахранили с баница и кисело мляко българина, който е само кожа и кости. Спиров говори неразбираемо, казва, че е в Гърция на работа от 1989 г., работил е какво ли не, включително и овчар в района на град Драма. Не може смислено да обясни как си е счупил крака, почти без зъби е, към 3 часа тази нощ започнал да буйства в болницата.
По неофициална информация гастарбайтерът в Гърция не си е платил лечението в гръцката болница и за това ни е предаден. При приемането на Коста Спиров в болницата в Благоевград е уведомена и полицията. Завеждащият отделението д-р Владимир Рабаджийски е забранил изнасянето на каквато и да е информация за втория ни предаден за по-малко от година "гръцки пациент". Спиров е приет в болницата, за да не остане на улицата. По телефона е уведомен синът му, който по-късно днес ще пристигне от Котел, за да си го прибере. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.