В социален дом са настанени двете братчета, с които е блудствал арестуваният 63-годишен британец

Родителите Румен и Севда след освобождаването им от ареста във Велико Търново
 
В социален дом са настанени двете братчета на 11 и 12 години, с които е блудствал арестуваният в неделя 63-годишен британец - заселник във Велико Търново. В дом е настанена и 6-годишната им сестричка. По първоначални данни, сексуалното посегателство е ставало със съгласието на родителите. Предстои да се реши дали майката и бащата на трите деца ще бъдат лишени от родителски права. След 24-часово полицейско задържане за разпити, родителите бяха освободени освободени в понеделник и засега, в рамките на разследването, не са им повдигнати обвинения.
Чужденецът, който около година е блудствал с децата, е обвинен по член 157 от Наказателния кодекс - за сексуални действия с малолетни от същия пол. За това престъпление се предвиждат от 2 до 6 години затвор. След изтичане на 72-часовия арест на 2 май, се очаква Великотърновският съд да гледа искането на прокуратурата на британеца, който има статут на постоянно пребиваващ у нас, да бъде наложена постоянна мярка “задържане под стража“. По данни от полицията, той е осъден на 5 години затвор за същите престъпления в родината си.
След като излежал във Великобритания 3 години от наказанието, първоначално пристигнал в село Стамболово, където се запознал с ромското семейство. Чужденецът плащал битови разходи на безработните родители, купувал подаръци на момчетата, които вземал през почивните и празничните дни във Велико Търново, където живеел. Наскоро купил на семейството къща в по-близкото до Велико Търново село Водолей.
Разследването продължава. Проверява се дали чужденецът е блудствал и с други деца, както и участвал ли е в педофилска мрежа./бнр
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.