Кучешка история от Япония разтърси света (ВИДЕО)

Емоционалната история на две обикновени японски кучета стана център на внимание в световните медии. В рамките на няколко часа американската телевизия Си Ен Ен и електронният сайт на английския вестник "Телеграф" превърнаха двойка домашни любимци в истински звезди.

Причината за интереса към тях се корени в случайно заснето видео от японска телевизия. От кадрите се вижда как по време на спасителна акция авариен екип се натъква на тежко ранено куче, за чийто живот се грижи най-добрият му приятел. Той обикаля около другаря си, ближе раните му, намира храна и с риск за живота си стои на пост сред руините на град Мито в префектура Ибараки.

След кратко колебание четириногият герой се доверява на спасителния екип и го завежда до полуживия си събрат. Според "Телеграф" раненото куче е прието във ветеринарна клиника, където медиците са успели да спасят живота му, а неговият алтруистичен приятел е настанен в специален приют. /БЛИЦ
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.