Мутренска неграмотност в министерски съвет превърна Кретин в Кретен

Тиери Кретен:Наблюдава се значително повишаване на капацитета на АФКОС
02 Януари 2011

Висока оценка за напредъка на България по отношение пресичането на измамите с европейски средства даде в писмо до министър-председателя Бойко Борисов един от ръководителите на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).
Писмото е на директора на дирекция "Разследвания и операции I" Тиери Кретен, който посети страната ни през февруари 2010 г. начело на делегация на ОЛАФ. В него той изтъква положените от българското правителство усилия през годината за подобряване на националната система за защита на финансовите интереси на Европейския съюз, в резултат на което "се наблюдава значително повишаване на капацитета и на мотивацията на националното звено АФКОС, ръководено от заместник министър-председателя г-н Цветан Цветанов, за сътрудничество с ОЛАФ". "Вярвам, че интензивният обмен на информация и взаимното доверие, което изградихме, са добра предпоставка за постигане на положителни резултати", посочва Тиери Кретен. В писмото си той подчертава личния принос на министър-председателя Бойко Борисов за доброто сътрудничество между ОЛАФ и АФКОС и изразява увереност, че и през следващата година ще се запази активността на компетентните български органи в установяването, разкриването и наказването на измами и корупционни практики, свързани с европейските фондове. http://www.government.bg ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.