Полицейско насилие срещу Стефан Бофиров в Пловдив"наказано" с порицание

Двама от полицаите, допуснали насилие по случая със Стефан Бофиров в Пловдив, са наказани с... порицание

28 декември 2010

Пловдив. Наказани с порицание са двама от полицаите, които са допуснали полицейско насилие по случая със Стефан Бофиров, младежа със спукано тъпанче по време на разпит във Второ полицейско управление в Пловдив.

Това съобщи за радио „Фокус”-Пловдив директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

В момента все още тече дисциплинарна проверка на областната дирекция, прокуратурата също води разследване.

Ако се докаже, че има сериозни нарушения, ще се стигне и до дисциплинарни уволнения, каза Чонов.

Не толерираме подобни действия и ще бъдем безкомпромисни към всички, които си го позволяват, добави той.

Цветана ТОНЧЕВА

иаф ......................

1 коментара:

Анонимен каза...

вярно е, че полицаите превишават правата си понякога това е обществена тайна и неоспорим факт, но определено имам друго виждане по въпросният случай...много е лесно да стоим и да коментираме как всеки в тази държава превишава правата си и как се отървава безнаказан (дори самият "потърпевш" е бил в същото положение и тогава отново се чудехме какво се случва с нашето правосъдие, ето какво се случва-колелото се върти). днес съчувстваме на "горкото момче", което се опитва да е "порядъчен" гражданин от началото на делото и забравихме "чистото" му миналото...Стига хора, докога ще сме такива?

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.