Цветанов - все по-сам

Лидерът на ДСБ Иван Костов стана поредният, който се опитва да се дистанцира от подкрепата за ГЕРБ след обвиненията, отправени срещу Цветан Цветанов от лидера на РЗС Яни Янев:
„ГЕРБ вече няма право да се изживява като морален стожер в обществото, ако не излезе чист от тази история - с имотите на Цветан Цветанов", смята бившият премиер. Той определи като смущаващи обясненията на Цветанов, че парите му са получени от консултации по европейско законодателство. Според него това обяснение прилича на това на лидера на ДПС Ахмед Доган.
"Вие виждате, че хората определят тази тема - за имотите на Цветанов, като основна за последните седмици", каза още Костов пред Нова телевизия. Очакваме решението на правителството по две ключови теми - едната, от които е пенсионната. Криза в правителството няма, но има много неудачни, много лоши решения, подчерта лидерът на ДСБ.
Димо Гяуров, депутат от Синята коалиция и председател на Парламентарната комисия за борба с корупцията, също заяви, че „това, че Цветан Цветанов е давал консултантски услуги за синхронизиране на европейското и националното право без да има образование показва, че няма разлика между него и Доган".
Много странно е директорът на НАП Красимир Стефанов да се държи като адвокат на Цветанов, отчете синият депутат. Много бързо правят проверката данъчните. А проверката на Ахмед Доган трая над две години, допълни Гяуров.
Вчера Коалиция за България и РЗС поискаха формиране на анкетна комисия Цветанов, която да разследва имотното и финансово състояние на вътрешния министър. Съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова отговори, че не е работа на парламента да се занимава с имущественото състояние на министър Цветан Цветанов.
Днес депутатът от Коалиция за България и бивш вътрешен министър Румен Петков доразви тезата за временно отстраняване на министъра пред БНТ:
„Говори се за имотите на г-н Цветанов в такъв престижен квартал като "Изток", че са закупени на много занижени цени. Не е за хвалба, но аз в четиригодишния мандат на правителството ни съм живял с двете си деца и съпругата ми при родителите ми. Аз си представям, че ако по мое време беше станало ясно нещо подобно като това с имотите на Цветанов, придобити на много занижена цена, щеше да има веднага в неделята извънредна комисия", заяви Румен Петков.
„Когато се прави такава проверка човекът най-малкото трябваше да излезе в отпуска, странно е и поведението на министър-председателя. Обществото остава с впечатление, че малко или много употребяваш на стола, на който стоиш, за да влияеш на проверката", каза той.
По-рано лидерът на РЗС Янев директно обвини Цветанов, че има „къртица" в НАП, която пречи на проверката.
По-стабилна ли става държавата, когато начело на МВР стои човек със съмнително купени имоти, каза Петков в коментар на думите на съпредседателя на ПГ на ГЕРБ в НС Искра Фидосова, че временно оттегляне на Цветанов би довело до дестабилизация на страната. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.