Какво време ни очаква през септември?

Септември ще започне с хладно и ветровито време. Впоследствие ще настъпи бавно затопляне. Отново захлаждане и валежи се очакват около 5-6 септември.

В края на първото и през повечето дни от второто десетдневие атмосферата ще е по-устойчива. По-голяма е вероятността за сухо и по-топло време. Вероятност за временно понижение на температурата и валеж има около 12-ти.
През последните дни от второто и първата половина от третото десетдневие атмосферата ще е динамична. Има повишена вероятност за превалявания и температурни колебания. Отново стабилизиране се очаква през последните 4-5 дни от месеца. Това съобщи Гергана Козинарова от НИМХ към БАН.

Най-високите температури през месеца ще са между 28 и 33?С , а най-ниските между 4 и 9?С Средната месечна температура за равнините е между 18 и 21?С, за високите полета - между 15 и 17?С, а за планините - между 9 и 15?С.
Средната месечна сума на валежите за равнините е между 30 и 50 mm, а за планинските и припланински райони - от 50 до 80 mm. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.