Богатите българи станали по-пестеливи

Въпреки оплакванията на бизнеса от икономическа криза се оказва, че оборотът на магазините за луксозни храни е намалял едва с 10 на сто. Това разкриха собственици на т.нар. гурме магазини в столицата. Те обаче отчитат, че клиентите им са станали по-пестеливи и в същото време по-взискателни.
Способните да си позволят сирене, кашкавал или луканка от по 100 лева килото, вино за 70 лева или уиски по 300 лева бутилката се ориентират все по-често към промоциите. Такива са наблюденията на управата на вип магазина. Само и само, за да спестят някой лев хората с възможности влизат си купуват и готова храна от кулинарния щанд, за да се възползват от приомоционални отстъпки.
Светла Георгиева - собственик на верига гурме магазини, обясни: Нашите редовни клиенти ползват карти за отстъпки от 10 на сто". Оказва се, че освен да се оплакват, богатите почитатели на питието на боговете могат и да благославят икономическа криза: „При закупуването на две бутилки вино има 4% отстъпка, при четири бутилки 8, при едно кашонче е 16%."
Срещу спада на оборота в гурме магазина са отворили и щанд за стоки за средния потребител. Цените са същите като в големите хипермаркети.
Собственици на гурме магазини разкриха, че честа антикризисна мярка в бранша била и конкуренти да пращат тайни клиенти. Те следели цените на продуктите и промоциите. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.