Намалиха доживотната присъда на младеж, убил свой съученик ,,

arabadjievСофийският апелативен съд намали доживотната присъда на 20-годишния Николай Арабаджиев, разчленил съученика си Атанас Атанасов.

Така Арабаджиев ще лежи 20 години при първоначален строг режим и ще трябва да плати по 200 000 лева обезщетение на родителите и държавна такса в размер на 16 000 лева, съобщи БТА.

Освен присъдата, бе намалена и кръвнината, която бе 1 млн. лв.
Арабаджиев получи доживотната присъда на 2 декември миналата година от Софийския градски съд. Присъдата е намалена от Апелативния съд с мотива, че убийството не е предумишлено, а е станало в условията на т.нар. внезапен умисъл. Съдът смята, че Арабаджиев не е планирал убийството, а то е станало в състояние на силен афект. Причина за конфликта са обидите, които Атанас му отправял.
Окончателното решение по делото ще вземе Върховният касационен съд.
Убийството стана през май 2008 година, когато тялото на Атанасов беше намерено разчленено в няколко чувала в контейнер за боклук в столичния квартал "Западен парк".
Оказа се, че Арабаджиев е имал лекарски умения, искал е да стане доктор и е притежавал набор от медицински инструменти за аутопсия. След като убил Атанас, Николай се прибрал, за да вземе хирургическите инструменти и после разчленил тялото на съученика си. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.