Властовият вампиризъм на Иван Костов

Иван Костов вече не крие амбициите си да се върне във властта. Уж подкрепя Бойко Борисов, но по такъв начин, че всички очакват първия удобен случай, при който ще го хързулне. Костов е опитен и знае потайните лостове на властта. Той вече работи алтернативно, под прикритието на своята партия.

ДСБ имала свои антикризисни мерки. Иван Костов знае какво е криза и само той може да измъкне държавата от нея. Това са най-общо намеците към обществото, които Командира отправя от щедро предоставените му минути в медиите. За него герберите нямат опит и направо са се оплели в тежките проблеми на държавата. Така мислят и други и това умело замаскира властовите амбиции на Костов.

Той си намерил и глашатай. Винаги услужливият Кръстьо Петков вече натякна публично, че Бойко Борисов няма друг вариант, освен да прави нов кабинет на мнозинството, като пристане на Командира. Въпреки някои меки уговорки, Петков признава, че ситуацията в страната е гибелна. И че единствено бившият премиер можел да намери изход от блатото.

Кръстьо Петков обича да прави прогнози - през декември 1994 г. например каза авторитетно, че Жан Виденов ще управлява поне два мандата. За двойката позна, само че в години.

Но защо Костов напира да влезе в изпълнителната власт? Защото само така може да оцелее. Наскоро социологическите проучвания показаха, че ако има предсрочни избори, в парламента ще влязат единствено ГЕРБ, БСП и ДПС. А на Костов хич не му харесва да копае само дворната градинка на Драгалевци и да си хортува с теменужките. Драпането към властта е вариант да си подсигури място в следващото Народно събрание.

А това, казано на ухо, е властови вампиризъм. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.