Летище София е напът да отмени всички полети заради вулкана!

Почти всички полети от и за летище София са отменени заради усложнената обстановка във връзка с изригналия в Исландия вулкан.

В последните часове излетяха единствено полетите до Виена, Мюнхен, Москва и Букурещ.
Полетите по редица дестинации - Лондон, Париж, Амстердам, Брюксел, Франкфурт, Берлин, Кьолн, Дюселдорф, Варшава и Дортмунд, са отменени.

"Считам, че е създадена добра организация от самите авиокомпании, тъй като от сутринта са анулирани до момента 12 кацащи и 13 излитащи полета от летище София, но въпреки това нито на Терминал 1, нито на Терминал 2 има големи струпвания от хора или изнервени пътници", обяви директорът на софийското летище Пламен Станчев пред БНР.

От Националния институт по метеорология и хидрология съобщиха, че според стъпниковите снимки най-плътният облак в момента се намира в северните райони на Германия и Полша. Дежурният синоптик отново увери, че няма начин облакът да стигне до страната ни преди неделя.

"Дори и това да стане, той ще бъде доста изменен - с намалена плътност", уточниха от НИМХ.   ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.