Поискаха имунитета на двама депутати от ДПС




Главният прокурор Борис Велчев поиска имунитета на депутатите от ДПС Гюнай Сефер и Митхат Табаков. Табаков ще бъде разследван заради два скандални договора за обществени поръчки, които е сключил като кмет на община Дулово. Сефер пък му е бил съучастник в едната от далаверите.

Първият проект е за асфалтиране на черен път. Веднъж печели фирма близка до Сефер, която не свършила почти нищо, но отчитала сериозна строителна дейност и получила немалка сума. После договорът е прекратен от кмета Табаков и отново е пусната обществена поръчка, все едно че нищо не е строено. Пак е дадена на фирма на Гюнай Сефер. И на нея е платена определена сума. В резултат има вместо седем - само два и половина км път с ужасно качество. Второто дело е за изграждане на канализация в Дулово. Избрана е фирма, собственост на роднина на кмета Табаков, която макар че внасяла автобуси, изместила 2 от най-сериозните строителни фирми у нас. Табаков е разследван и за подкуп.

Стелияна Кожухарова – говорител на главния прокурор: "1 366 663 лв, внесени в лични разплащателни сметки на Табаков, които не са в резултат на негови трудови възнаграждения. Данните сочат, че преводите по личните сметки на Табаков, включително и от трети лица, започват 2004-а година, в момента се установява връзка с тези лица и фирми, спечелили обществени поръчки в община Дулово."
Автор: Пенка Ангелова ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.