Нов гаф на Масларова разкри Дянков..

„Дано да им приседне!" - така финансовият министър Симеон Дянков коментира поредна скандална сделка на предишното социално министерство.
В „На 4 очи" по Нова телевизия Дянков разкри сделка по поръчка за слухови апарати.
Според договора, подписан от ведомството, ръководено тогава от Емилия Масларова, държавата плаща за един слухов апарат 416 лева.
Извършената проверка е показала, че фирмата внася слуховите апарати от Китай за малко над 5 долара, или 8 лева за слухов апарат.
Освен това Дянков обясни, че слуховите апарати трябвало да бъдат цифрови, а социалното министерство в действителност купува аналогови,  които дори били некачествени.
С този пример финансовият министър обясни как се харчат крупни суми държавни пари.
Симеон Дянков призова бившия премиер Сергей Станишев вместо да го обвинява, че не дава пари за общините, да каже къде са средствата за тях.
Те са изяли всички пари" - категоричен е Дянков.
Тайната сделка за фискалния резерв на кабинета Станишев се анализира от прокуратурата, обясни още финансовият министър.
За това, че кабинетът Станишев е депозирал част от фискалния резерв в търговски банки с цел по-висока лихва, Дянков е разбрал съвсем случайно.
За сделката той не е бил информиран нито от Иван Искров, нито от  предшественика си Пламен Орешарски.
За да се подготви за парламентарния контрол, когато е трябвало да отговаря на въпрос на Орешарски, Дянков „поровил" в документите на финансовото министерство и така „разкрил" сделката за фискалния резерв.
Той се ангажира да разкрие съдържанието на споразумението, след като прокуратурата си свърши работата.
Финансовият министър не пожела повече да коментира тази сделка на предишния кабинет, само подчерта: „Там определено има много работа."
Правителството има план за излизане от кризата, категоричен е вицепремиерът и финансов министър.
По думите му, първата стъпка е намаляване на бюджетния дефицит.
Втората - връщане на еврофондовете.
Третото, по което се работи в момента - размразяване на лихвите.
По повод обвиненията, че бюджет 2010 е ляв, Дянков бе категоричен: „По време на криза бюджетите трябва да са социално ориентирани."
По-рано днес неговият предшественик Пламен Орешарски заяви, че проблемът на Бюджет 2010 е, че не е балансиран.
Пари за здравеопазване ще има, но само ако секторът се реформира,  категоричен е финансовият министър.
До 10 дни правителството на ГЕРБ ще представи идеите си за реформа в здравеопазването.
......................

3 коментара:

Анонимен каза...

А защо не кажат коя е тази фирма и да я накажат своевременно да върне парите?! Такива фирми функционират и в момента и се знаят, но не и от контролните органи очевидно...Съществуват доста фирми обаче, които в момента са третирани като престъпници, без вина наказани! Дянков от 6 месеца не изплаща сумите за слухови апарати които социално министерство е поръчало !!!? Всички са турени под един знаменател, очевидно с мошениците ще горят и почтените...Фирми предоставящи най-качествени дигитални апарати и перфектно обслужване фалират!Фирмите мошенници, които обикновено са големи фирми обаче никой и досега не е наказал, така че те продължават да лъжат хората и държавата, освен това няма да фалират лесно!Защо най-бързо фалират малките фирмички? Ами защото не са станали големи от правене на далавери! И това правителство, уви, потвърждава политиката на произвол и безотговорно безправово поведение от страна на държавата към гражданите и техните фирми! Да накажат най-накрая злоупотребилите фирми, всички знаем кои са, само вие от правителството не разбрахте!Какво значи това да не се изплащат половин година парите на фирмите без никаква информация или дума от страна на министъра!? До кога се очаква те да кредитират държавата? Това не е ли башибозушки произвол?Стига беззаконие и прах в очите!

Анонимен каза...

е хайде почнете работа, стига дрънкане :(

Анонимен каза...

ей, масларката пак се е оляла. крайно време е да си влезе в затвора, където и е мястото.

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.