Визите за САЩ падали до 3 години..


Най-късно до 3 години визите за български граждани за САЩ ще паднат. Това прогнозира вчера евродепутатът от Групата на социалистите и демократите Евгени Кирилов.

Европейският съюз да бъде по-настоятелен за отпадане на американските визи за оставащите страни членки, настоя депутатът по време на обсъждане в парламентарната група на проекторезолюция за срещата на върха ЕС-САЩ. Проекторезолюцията призовава за пълна реципрочност при издаването на визи. "Европейски граждани плащат скъпо за американските визи, а американските граждани се радват на безвизов режим в рамките на ЕС", напомни Кирилов.

Ние сме вече част от един съюз, който настоява за равноправно третиране на всички страни членки, каза още Кирилов. Според него за паднат визите, България да въведе паспортите с биометрични данни и процентът на отказаните американски визи за нашенци да спадне. Той обаче смята, че понякога САЩ отказват визи не съвсем в реда на нещата. Ние имаме редица примери на отказ на визи на хора, за които въобще не може да се разбере защо, заяви Кирилов. Според него процентът на отказаните визи можел да падне, защото няма огромен натиск за емиграция в Америка. Смятам, че по принцип би трябвало до 2-3 години това да стане, даже и по-рано, каза още Кирилов.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.