Бойко Борисов: Ами ще ги ловим вещиците и ще ги даваме на правосъдието..


Премиерът Бойко Борисов предостави на медиите справка какви заплати са получавали някои от най-приближените хора на предшественика му Сергей Станишев. Той направи това в отговор на вчерашните обвинения на лидера на БСП, че правителството няма ясна програма за действие, а се занимава с “лов на вещици” по министерствата. По повод критиките за липсата на визия за съдбата на стратегическите енергийни проекти Борисов на свой ред обвини Станишев в некомпетентност и го призова да каже какво показват сметките за АЕЦ Белене.

В приказките вещиците олицетворявят лошото – крадат, правят измами, интриги и логично - ловците ги преследват. Така премиерът Бойко Борисов обясни как си представя “ловът на вещици” по повод обвиненията на предшественика си Сергей Станишев за политически чистки. И се закани, че всички вещици в министерсвата, които купуват златни принтери, правят заменки на гори и други подобни неща, ще бъдат давани на прокуратата.

Бойко Борисов, министър-председател: "Той си дава определние на неговите министри и на неговия кабинет - вещици, ами ще ги ловим вещиците и ще ги даваме на правосъдието - да възтържествува. Имаме и една вещичка - мъжка вещица - Иво Николов. И вижте сега какви заплати взима този вещер, това за симпатизантите на БСП да видят - за май 13 066 лв, за август - 12 000."


Иво Николов е бившият изпълнителен директор на станалата вече скандално известна покрай съветника на Станишев Азер Меликов фирма "Информационно обслужване". В справката, раздадена на медиите, има и други имена от най-близкото обкръжение на Станишев с годишен доход около 150 000 лева.

Бойко Борисов: "И сега се оплакват на Брюксел, че ловецът на вещици е дошъл и иска да им прекрати лапканицата, а те всъщност са вещици, които пият кръв."

По повод критиките, че новата власт няма ясна политика за важните енергийни проекти, Борисов заяви, че предишното правителство е пръскало милиарди и е правило първи копки без в хазната да има пари за проектите. Конкретно за АЕЦ Белене премиерът е възложил проверка колко точно ще струва централата и ще настоява за пълни гаранции от ЕК, че когато тя бъде построена, новите два реактора няма да се окажат остарели и да бъдат спрени, както това се случи с ІІІ и ІV реактор на Козлодуй.



http://infocenter.bnt.bg/
Автор: Ирина Цонева ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.