Бойко Борисов за антикризисните мерки на правителството..


Премиерът Бойко Борисов обеща на варненци, че държавата ще осигури 20 милиона лева за окончателното изграждане на магистралата, която ще свърже центъра на града с кв. Владиславово. Борисов беше гост за празника на Варна. Той откри реконструираното кръстовище в района на варненската жп гара, а след това посети и гостуващия в морската столица ветроходен кораб “Америго Веспучи”.

За запълването на бюджетния дефицит в момента се търсят резерви при акцизните стоки и справянето с контрабандата. Според премиера антикризисната програма е в поредица от мерки. Като пример Борисов посочи намаляването на средствата за строежа на спортната зала в София с 17 милиона лева, както и стартирането на големи обекти като метрото и завода за битови отпадъци в столицата, а също и регионалните депа. Така се запазват работни места, подчерта той.

Бойко Борисов - министър-председател: "Антикризисната програма не е лист хартия, това са реални мерки. Като дадеш на бизнеса работа, примерно 1 милиард е метрото в София, това са няколко хиляди работни места и решаваш въпроса с кризата ...това са антикризисни мерки."

Резерв за попълване на бюджета има още при възстановяването на ДДС, на парите от европейските фондовете, както и от евентуалните компенсации за спрените блокове на АЕЦ “Козлодуй”.

Бойко Борисов – министър-председател: "Това е най-важното и ако можем да договорим още септември месец поне 300 милиона евро да дойдат за Козлодуй, това са резервите до края на годината, по които могат да се съберат пари."

Премиерът заяви, че намаляването на осигуровките ще стане постепенно през следващите години и се предвижда да бъде в рамките на 2-3%. В момента се водят разговори с браншовите организации в сферата на туризма за възможността българите, почиващи в нашите курорти, да ползват данъчни облекчения, каза още Борисов. По въпроса за задържаните 10% държавна субсидия за общините той коментира, че ще се направи ревизия коя община колко е получила. Някои са взели много, други нищо. Сега ще изравним сметките, за да има справедливост за всички, категоричен беше Борисов.

Автор: Надежда Сутрева - РТВЦ-Варна

......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.