Сараите на Доган – много шум за нищо..


Наред с огромните батаци в държавата лъсна и поредната тема от „сериозен обществен интерес” - доколко законни са част от постройките около сградата, официално наречена „Представителен дом на Асоциацията на общините „Толерантност”, а неофициално – Сарая на Доган. Заговори се усилено и че ще ги бутат след извършване на съответните проверки.
Нито едното е вярно, нито другото ще се случи. Както е известно, сградата е собственост на „Делта епсилон” АД и формално Доган няма нищо общо с нея. Законността на барбекюто и контролно-пропускателния пункт са под въпрос, защото за тях имало нужните чертежи. И да не са напълно изрядни, ще се коригират и могат да бъдат узаконени. Такива полузаконни сгради и огради има с десетки хиляди из страната.

Но иначе звучи справедливо и удовлетворяващо: „Бутнаха барбекюто на Доган”. Друг е въпросът защо при първата проверка уж всичко беше наред, а сега нарушенията са такива, че изискват събаряне. И отговорът е прост, но обиден – преди на власт беше Доган, сега – Бойко Борисов. И законите у нас се нагаждат спрямо властимащите.

А ако става въпрос конкретно за Ахмед Доган и сарая – други въпроси са далеч по-интересни. Каква част от сградата е на негово разположение, колко и на кого плаща за това. Ако не плаща не се ли превръща това в подарък на доста висока стойност? Фирмите, собственици на „сарая” част от обръча от фирми ли са и ползват ли се с политическа подкрепа и протекции от ДПС? От каква дейност са доходите на Сокола, декларирани за миналата година? И не на последно място – ще го видим ли в Парламента както всички останали депутати, които са лидери и на политически сили.

Аз лично се питам за нещо далеч по-мащабно – ако се окаже вярно, че бившите управляващи последните месеци са харчели като за последно, вместо да спестяват и това застрашава цялата държава, кой ще носи отговорността? И каква част от нея се пада на Съвета на коалицията, в която основна роля имаше Доган. На този фон дали ще бутат барбекюто в „сарая” наистина изглежда дребен въпрос.
Евгени Петров ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.