Мощите на Мария Магдалена пристигат в Ловешко...


Мощите на Света равноапостолна мироносица Мария Магдалена ще обиколят православната Ловчанска епархия от 5 до 13 септември.

В момента те се пазят от черноризците на Славяно-българския манастир "Свети Великомъченик Георгий Зограф" в Атон, Гърция.
По разпореждане на Ловчанския владика Гаврил реликвиарийят /б.р. - специален съд или кутия/ с нетленните останки на светицата, чиято памет БПЦ чества на 22 юли, ще бъде изложен за поклонение в храмове от Ловеч до Пирдоп, заяви днес отговорен източник.

Малко известен факт е, че дядо Гавриил е личен пазител на мощи на дузина светици и светии. Сред тях са частици от нетленните останки на Св. вмчк Георги Победоносец, Св. Сергей Родонежки, Св. Григорий (ученик на Св. Григорий Палама), Св. Харампий, Св. мчнца Татяна и др.

Всяка една от светините се съхранява в дървено ковчеже, а при излагането им за поклонение се разнасят благоухания. Повечето от тях митрополитът ги е донесъл от Русия. Оттам скъпа на сърцето и вярата му е и треска от дърво, върху дънера на което се самоизписала по чудодеен начин икона на Света Богородица.

Гергана Димитрова, БЛИЦ ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.