Американска ядрена подводница е в пламъци

Пожар е избухнал на борда на ядрената подводница USS Miami SSN 755 от военноморските сили на САЩ по време на работа по поддръжката ѝ. По време на пожара реакторът не е бил в действие и не е бил обхванат от пламъците, каза говорител на корабостроителницата в Портсмут, щата Мейн, над която се издигат гъсти черни облаци.
Пожарът е избухнал в предната част на кораба, където са каютите на екипажа и командният център. Подводницата не е имала оръжия на борда. Причината за бушуващия в продължение на часове пожар не е ясна.
Според Ройтерс по време на гасенето са били ранени четирима пожарникари.
Пламъците са избухнали още в сряда вечерта (местно време), но говорителят на пристанището Брайънт Фулър заявява, че положението се подобрява.
Все пак в четвъртък огънят все още не е потушен. Силите за борба е трябвало да се предвижат от около 90 мили от международното летище на Бостън.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.