Язовир Болярово залива Хасково


Язовирът край квартал Болярово прелива. Стената му пък е пред скъсване от напора на водата и ледените блокове. Насипната дига вече е пробита на няколко места. Главната улица в квартала пък е почти плавателна, автомобилите преминават на ниска предавка, а водата на места достига до праговете им.
Високите температури и обилното снеготопене днес повишиха нивата на водоемите в региона. Язовирът в Стамболийски също е прелял, на място е изпратена тежка техника.
Нивото на хасковската река също се повиши драстично от сутринта. Най-критично засега е положението в индустриалната зона на града, в района на „Амбалажа”. Там коритото е затлачено от корени на дървета, храсталци и боклуци. На критичното място днес бяха областният управител Ирена Узунова, шефът на пожарната Николай Вълчев, натам се насочваха и екипи на гражданска защита.
Техниката на частни строителни фирми също е ангажирана в критичната ситуация. Багери на „Марчела” тръгнаха към язовира в Стамболийски, на „ВиК Бялков” – къв водоема в Болярово, а на „Атастрой” – към затлаченото корито в индустриалната зона.
Губернаторът Ирена Узунова заяви, че свиква областния кризисен щаб. По нейна информация има опасност от наводнения в трите общини - Хасково, Харманли и Свиленград. Тя допълни, че големите водоеми, под контрола на "Напоителни системи", са под непрекъснот наблюдение. Узунова призова и кметовете на застрашените общини да организират непрекъснато наблюдение над всички общински язовири без изключение.
Haskovo.net ще продължи да следи положението в града и особено покачването на нивото на реката и ще ви информира своевременно.
Тодор Кръшков
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.