Тръгва шествие срещу привилегиите на ромите

Днес в София две организации инициираха протестно шествие срещу неспазването на законите от определени групи в обществото. От Българския национален съюз и "Гражданска инициатива равни права и отговорности" твърдят, че вече 20 години българското население е подлагано на системен тормоз и безконтролни изстъпления от страна на циганското малцинство пред безучастния поглед на държавата.

Организаторите настояват държавата да вземе мерки срещу действията на тази група от обществото. Сред исканията им е записано, че "трябва да се прекрати практиката циганският етнос да се ползва със специални привилегии и същевременно да няма никакви задължения към държавата".

Протестиращите смятат, че трябва да се осигури "допълнително полицейско присъствие в селските районни, където положението е плачевно и българското население е подложено на ежедневен тормоз от цигански банди", а също и "изплащането на помощи за безработни и социално слаби да бъде обвързано с полагането на обществено полезен труд към общините поне 22 дена в месеца по 4 часа". В същото време социалните помощи да се спират на родители, които системно не се грижат за децата си и ги оставят  да просят и крадат.

Двете организации настояват и за промяна в избирателния закон, с която да се въведе задължителен образователен ценз - като предпоставка за гласуване. ......................

1 коментара:

Анонимен каза...

това е супер. а ще има ли и в другите градове? (най-добре областните) защото не всеки ще може да отиде до столицата, а съм сигурна че ще има още много желаещи да се присъединят. На дали има някой (изключвайки гореспоменатото малцинство), който да не е недоволен от всички тези абсурди случващи се в държавата.

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.