Европейската комисия задейства две наказателни процедури срещу България

European_CommissionЕвропейската комисия задейства днес две наказателни процедури срещу България. Едната е за несъблюдаване на европейското законодателство по природната среда. Другата - за непълно прилагане на европейската директива при оспорване на резултати от обществени търгове. В първия случай Европейската комисия обяви, че започва процедура освен срещу България и срещу Белгия, Естония, Франция, Португалия, Латвия, Финландия, Полша, Малта и Словакия, тъй като не спазват европейската законодателство по околната среда в пет области. Става въпрос за превенция на наводнения, събиране на електрически и електронни отпадъци, чистотата на водите, ограничаване на вредни шумове и поддържане на открити места за изхвърляне на боклуци. Специално от България ЕК изисква да спазва напълно директивата за оценка и управление на риска от наводнения. Държавите имат два месеца да отговорят. Ако това не стане, или ако отговорът е незадоволителен, то срещу тях могат да започнат съдебни дела в Европейския съд в Люксембург.
Втората процедура срещу България и още четири страни в Европейския съюз - Кипър, Латвия, Португалия и Словения, е за непълно прилагане на директива на ЕС при оспорване на резултати от обществени търгове. Тази възможност е важна, за да се гарантира, че търговете са спечелени от компанията, направила най-добрата оферта. Цел на директивата е и даде сигурност на компаниите и на отделните лица, че търговете са преминали честно и справедливо, заяви говорител на ЕК. Срокът за отговор също е два месеца, съобщава бТВ.
......................

1 коментара:

барбарони каза...

Има си правила, които трябва да се спазват. Не може всеки да си разхожда коня, където му скимне. Но интересното е, че не сме само ние черните овци в тези два проблема...

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.