Ялъ джамия в Карлово изгоря до основи, подозират умишлен палеж..

Ялъ джамия в Карлово изгоря до основи, съобщи районният мюфтия на Пловдив Осман Хилми, цитиран от Dnes.bg. От мюсюлманския храм са останали само стените. Няма пострадали.


В 3 часа през нощта ходжата, който нощувал в съседна пристройка, се събудил от шума на огнената стихия. Пристигналите на място пожарникари обаче не успели да спасят храма.

По време на Руско-турската война джамията също е била палена и градена наново, обясни Хилми.

В подбалканския град живеят хора с различни вероизповедания. До момента обаче не е имало напрежение на етническа основа.

"Досега никой не е дръзвал да драсне клечка нито на църква, нито на какъвто и да е друг храм в региона", коментираха карловци.

По непотвърдена информация пожарът е умишлен. Намясто все още са пожарникари и полицаи, които разследват случая.   ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.