Ченгета рекетират от името на шефа


Арестуваха трима полицаи, докато изнудват бизнесмен в Стара Загора


СОФИЯ/СТАРА ЗАГОРА. Нов скандал разтресе полицията в Стара Загора вчера. Трима полицаи най-нагло изнудвали и рекетирали бизнесмени за пари. Униформените от града на липите действали по поръчка на бившия си шеф Тончо Михайлов, довериха запознати с разследването.
Наглите сержанти обаче бяха заловени при съвместна операция на ГДБОП и службите "Вътрешна сигурност" и "Инспекторат", съобщиха от МВР. Акцията е била проведена под ръководството на Софийската градска прокуратура. Белезници щракнаха на ръцете на сержантите А.Я., Д.Д и К.Д от групата за охрана на масови мероприятия от Стара Загора. Те са задържани за 72 ч, след което ще бъдат изправени пред съда. Униформените ще отговарят за изнудване.
Тримата са полицаи от години, но за жалост са минали от другата страна на барикадата, били са част от организирана престъпна група, лаконичен бе шефът на областната дирекция на МВР Алекси Алексиев.
Предшественикът му Тончо Михайлов, за който ченгетата са работили, бе скандално уволнен, след като стана ясно, че нарочно е настанил проверяващи го от МВР в стая с "бръмбари". Михайлов излезе с плиткото обяснение, че подслушвателните устройства били монтирани още преди 10 ноември от тогавашния началник за оперативни разговори.
Матей Бонев
http://paper.standartnews.com
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.