Божидар Димитров: ДПС бе създадено от Андрей Луканов

cross-bg.net


София /КРОСС/ "Изборите в Турция са само един детайл от ролята на ДПС в българското общество след посттоталитарния период. Няма какво да се лъжем - ДПС беше създадено от архитекта на политическата система у нас Андрей Луканов за изпълнение на точно определени задачи. Именно затова за негово ръководство бяха изпратени най-добрите и най-верни кадри от Държавна сигурност (ДС), начело с Ахмед Доган". Това каза пред BulgariaNews министърът без портфейл Божидар Димитров. Според него при създаването на ДПС задачите са били прости и ясни. Отчитайки огромната негативна енергия, натрупана сред българските турци в резултат на така наречения възродителен процес, и очаквайки те да се поддадат на внушения на екстремисти или на турските тайни служби, ДПС трябваше да укроти тази огромна негативна енергия. Да я насочи в демократично русло и в крайно сметка България да бъде отървана от босненския или косовския вариант. "Срещу това момчетата (не бяха скромни) поискаха определен дял от държавната баница, който да си взимат без съпротива от страна на централните или общински власти. Трябва да признаем, че до приемането на България в Европейския съюз съществуването на ДПС до голяма степен беше оправдано. Момчетата от ДС, станали ръководство на ДПС, изпълниха блестящо последните си задачи и не позволиха екстремистки движения и партии, базирани върху турския етнос у нас", допълва още Божидар Димитров.
Приемането на България в НАТО, а малко след това и в ЕС, наистина направи ДПС излишна, тъй като в тези две организации се смята, че държавата, която е приета, е изпълнила всички права и свободи на гражданите на една модерна и демократична страна, обобщава министърът без портфейл.
......................

1 коментара:

Анонимен каза...

A dali e taka g-n Dimitrov,v edna dirjava kideto ne se spazvat pravata na mnozinstvoto ,kak se spazvat na maltsinstvata.Kato ni progonvat da si uprajnyavame sveshtenoto si pravo na trud po chujbina li ,skoro nyama pred kogo da si chetete lektsiite si.

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.