Парите до 3 седмици

Искането на откуп изпратено от предплатена карта



Румен Гунински
СОФИЯ. Nie darjim sian ti - 500 000 euro ako iska6 da go vidi6 jiv. SMS на мобилния си телефон с този текст е получил общинарят Румен Гунински, чийто син бе отвлечен преди седмица, научи "Стандарт" от разследващи. Съобщението Гунински-старши е получил преди дни. Похитителите са дали и срок от 3 седмици бащата на студента да събере парите. До момента разследващите от МВР знаят само, че sms-ът с искането за откуп е изпратен от предплатена карта от центъра на София. Криминалистите обаче не са установили притежателя на картата, въпреки че тя е била активирана минути преди изпращането на съобщението.
20-годишният студент Румен Гунински бе отвлечен преди седмица, докато разхожда кучето си с приятел пред НСА. Той бе похитен от четирима маскирани бандити, които го качиха в бял микробус "Фолксваген транспортер".
До момента Румен Гунински-старши не е посочил пред криминалистите имена на свои бизнес партньори или конкуренти, с които е имал спречквания. Няма данни и синът на правешкия общинар да дължи пари или да участва в престъпна група. Прокурорите, които работят по случая, продължават да работят по основна версия "откуп" за похищението на младежа.
До вчера вечерта Гунински-старши бе получавал само едно съобщение от похитителите. Разследващите твърдят, че похитителите не са дали ясен знак на общинаря, че синът му е жив.
Екип на "Стандарт"
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.