21-годишен уби дядо за 10 лв. и старо желязо, хванаха го..

Убиецът на 81-годишен дядо бе задържан от плевенските полицаи, съобщиха от пресцентъра на МВР. 21-годишният мъж от Луковит, извършил убийството във вила край Червен бряг, е направил пълни самопризнания пред съда.

Като мотив за престъплението посочил, че имал намерение да ограби дядото. Удрял го многократно с твърд предмет, след което го вързал и го заключил във вилата. Младежът откраднал автомобил ВАЗ, мобилен телефон „Моторола", документи и 10 лева.

Престъпникът е стар познайник на полицията, веднъж е осъждан за кражба.

Трупът на възрастния мъж е открит на 6 октомври около 13 часа. Тялото било мумифицирано, с вързани ръце и крака. След аутопсията и тройната съдебно-медицинска експертиза са установени фрактури на черепа и гръбначния стълб. Крадената кола пък е намерена в пункт за скрап и търговия с черни и цветни метали в Червен бряг.

21-годишният убиец е задържан за 72 часа, по случая е образувано досъдебно производство, пише Труд.

......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.