Миро ще представи България на конкурса "Евровизия 2010"

mediapool.bg

Мирослав Костадинов, по-известен като Миро, ще представи България на песенния конкурс "Евровизия 2010" в Норвегия, след като при широко допитване сред наши музикални специалисти и престижни институции той получи 10 от възможни 51 гласа, съобщи Българската национална телевизия (БНТ) в неделя.
От медията обясняват, че според регламента на EBU (Европейския съюз за радио и телевизия) всяка национална обществена телевизия има пълното право сама да определи начина, по който да избере своя изпълнител.
Вече пет години БНТ като институция търсеше най-демократичния подбор, но бе криво разбрана и се родиха доста скандали, се казва в съобщението и се домавя, че в Гърция, Италия и Великобритания, например, обществените медии еднолично посочват своите представители в конкурса.
БНТ тази година за първи път е решила да се възползва от правото си и да избере само един изпълнител за Евровизия, респективно дует или група. За да няма и най-малки съмнения за манипулиране на избора, изпълнителят е определен от 51 наши музикални специалисти и много престижни институции.
След отварянето на 51-те плика с предложения на специалистите пред публиката и зрителите на телевизионното предаване "Всяка неделя с ...", с най-много гласове се е оказал Миро. Така той ще бъде българският представител на "Евровизия 2010" и за него БНТ ще поръча и продуцира пет песни. Във финално шоу чрез гласуване с SMS-и и по телефона, и в пряк ефир зрителите ще изберат песента, която ще представи България в Норвегия.

......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.